Ο μοναχικός Ηρακλής κάποτε τα έβαζε με ολόκληρο το σύστημα και το ξευτύλιζε...

Εκτός από αράπη...
Ο μοναχικός Ηρακλής κάποτε τα έβαζε με ολόκληρο το σύστημα και το ξευτύλιζε...
...ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΛΛΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΤΕ ΧΑΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΤΟ «ΜΑΓΑΖΙ»...

Ηλίας Μπαζίνας
«Φίλαθλος», 20-8-1999

Η Μέρλυν Ότεϊ εμφανίζει τα λιγώτερα παγκοσμίως συμπτώματα χρήσης αναβολικών από κάθε άλλη γυναίκα σπρίντερ. Μετά από μακρότατη καριέρα στους στίβους παραμένει η ίδια όμορφη και θηλυκή ελαφίνα που καψουρεύτηκε όλος ο φίλαθλος κόσμος εδώ και δύο δεκαετίες. Το δέρμα της παραμένει πεντακάθαρο και η φωνή της γυναικεία. Εχουν αξία αυτά σαν πειστήρια; Νομικά, καμία. Για μένα που είμαι της δουλειάς, έχει ΑΠΟΛΥΤΗ αξία. Για μένα αντίθετα δεν έχουν καμία αξία τα τεστ αντιντόπινγκ. Διότι είναι πλέον διαβλητά. Στα χέρια των κυβερνήσεων των μεγάλων χωρών του αθλητικού ιερατείου και των πολυεθνικών εταιρειών. Εγώ δεν υποθέτω απλά. Εγώ ΒΛΕΠΩ ότι η Ότεϊ έχει κάνει πιο φειδωλή χρήση αναβολικών από άλλες αθλήτριες, που δεν θα πιαστούν ποτέ, όπως βλέπω ότι είναι ψηλή κι έγχρωμη. Τόσο καθαρά! Για την ώρα Αμερικανοί δεν πιάνονται. Ο Τζόνσον, πρώτος αποδιοπομπαίος τράγος ολόκληρης της Ιστορίας, είναι Τζαμαϊκανός - Καναδός. Η Ότεϊ είναι Τζαμαϊκανή. Ο Λίνφορντ Κρίστι Τζαμαϊκανός - Βρεταννός. Ο Σοτομαγιόρ Κουβανός. Ολοι έχουν κοινό ότι έχουν περάσει προς τα έξω τον τύπο του μαύρου «υπερανθρώπου». Είναι και υπερήλικες, άρα τελειωμένοι από άποψη εισπρακτική. Κατάλληλη η εποχή για να σπάσουμε τον μύθο τους. Ο τύπος του μαύρου υπερανθρώπου ενοχλεί πια πολλούς και σοβαρά. Πρέπει να εκλείψη. Υπάρχει πρόγραμμα γι' αυτό, το απαιτούν οι κυβερνήσεις των μεγάλων της γης. Το ίδιο το αθλητικό μαγαζί χάνει λεφτά όταν δεν μπορεί να σταυρώση διάκριση άλλος, εκτός από αράπη. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να βγάζουμε νικητές τους όχι καλύτερους. Όπως στην αρχή της ιστορίας του σύγχρονου ντόπινγκ η δυνατότητα αυτή υπήρχε για όσους κατείχαν τα μυστικά, έτσι και σήμερα υπάρχει για όσους κατέχουν τα κλειδιά των εργαστηρίων. Δεν έχουν πια ανάγκη να βγάζουν ντοπαρισμένο έναν αντοπάριστο αθλητή. Απλά δεν πιάνουν τους ντοπαρισμένους που δεν θέλουν να πιάσουν. Οι αθλητές είναι όλοι ντοπαρισμένοι, τουλάχιστον στα επίπεδα που ενδιαφέρουν τις κυβερνήσεις. Εύκολη δουλειά οι επιλεκτικοί αποκεφαλισμοί. Έτσι πάλι το μαγαζί ρυθμίζει τα πάντα, με βάση παραμέτρους πολιτικές, οικονομικές, φυλετικές, προπαγανδιστικές. Ο αθλητισμός είναι οριστικά ΣΙΚΕ. Ποτέ πια δεν θα επανέλθη στην προτέρα κατάσταση, τότε που ένας «μοναχικός Ηρακλής» μπορούσε να τα βάζη με ολόκληρο το σύστημα και να το ξεφτιλίση. Σήμερα οι μοναχικοί Ηρακλήδες είναι ανάθεμα για όλους. Για το... ΝΑΤΟ, για τους αθλητοπατέρες, για τους εμπόρους, για τους γκουρού των δηλητηρίων. Συνεπώς δεν θέλω προσεκτικός αναγνώστης αυτής της στήλης να ξανακάνη ποτέ κάποια από τις παρακάτω ερωτήσεις:

- Υπάρχει παράγοντας που να μην ξέρη την αλήθεια για τα φάρμακα;
Απάντηση: ΟΧΙ. Εκτός αν πρόκειται για τρόφιμο ασύλου...

- Υπάρχει δημοσιογράφος που να μην ξέρη την αλήθεια για τα φάρμακα;
Απάντηση: Υπάρχουν δυστυχώς πολλοί τέτοιοι, αφελείς έως ηλίθιοι. Οι γάτες της δουλειάς ξέρουν. Αλλά κρατάνε σκόπιμα τους χαζούς στο σκοτάδι για να μην κινδυνεύη το παραμύθι του μαγαζιού.

- Σε ΟΛΑ τα σπορ υπάρχουν φάρμακα;
Απάντηση: ΝΑΙ. Περισσότερη χρήση γίνεται στα σπορ που έχουν συχνούς αγώνες.

- Όλοι οι παγκόσμιου επιπέδου πρωταθλητές παίρνουν φάρμακα;
Απάντηση: Ολοι, δεν υπάρχει εξαίρεση.

- Το σύστημα πιάνει όποιον γουστάρει;
Απάντηση: ΝΑΙ. Και υποχρεώνει τους αθλητές και τους προπονητές να γίνωνται αναξιοπρεπείς, ψεύτες και να ζούνε με το σπαθί πάνω από το κεφάλι τους. Όποτε θέλουν τους το κόβουν. Στο μεταξύ τους ελέγχουν και τους ορίζουν σαν ΖΩΑ κούρσας, φορτίου και σφαγής...

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος26/7/08, 10:06 μ.μ.

    «Για την ώρα Αμερικανοί δεν πιάνονται.» Ξέρουμε σήμερα πόσο άλλαξαν τα πράγματα στην πάροδο των εννέα αυτών ετών από τότε που ο Ηλίας Μπαζίνας έγραψε το ανωτέρω άρθρο. Θα δούμε και άλλα, νεώτερα άρθρα, του Ηλία Μπαζίνα για το ντόπινγκ και θα διαπιστώσαμε πώς άλλαξαν αρκετά πράγματα στον αθλητισμό αλλά και πώς άλλαξαν μερικές από τις απόψεις του κ. Μπαζίνα.

    Κατά τ' άλλα, κρατάμε το ωραίο: «Η Μέρλυν Ότεϊ εμφανίζει τα λιγώτερα παγκοσμίως συμπτώματα χρήσης αναβολικών από κάθε άλλη γυναίκα σπρίντερ. Μετά από μακρότατη καριέρα στους στίβους παραμένει η ίδια όμορφη και θηλυκή ελαφίνα που καψουρεύτηκε όλος ο φίλαθλος κόσμος εδώ και δύο δεκαετίες.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή