Κουνέλι από βουβάλι (Έλληνες, Γερμανοί και Άγγλοι)

Επανερχόμεθα μετά από πολύ καιρό - και ζητούμε συγγνώμη για την απουσία. Θα μιλήσουμε ξανά για τους Ολυμπιακούς, τον στίβο και το ντόπινγκ, και την αξία του αθλητισμού στην σημερινή κοινωνία, και θα συζητήσουμε επάνω στην κριτική των αναγνωστών που σχολίασαν και τις απαντήσεις που με χαρά λάβαμε από τον κ. Μπαζίνα. Πρωτύτερα, όμως, ας συνεχίσουμε για λίγο με την συλλογή μας παλαιότερων άρθρων.

Λαοί, πολιτισμοί, και ποδόσφαιρο. Πολλές φορές ο Ηλίας Μπαζίνας έχει γράψει για το πώς η ψυχοσύνθεση των λαών φαίνεται στο ποδόσφαιρο. Ή, με αφορμή το ποδόσφαιρο, έκανε γενικότερα σχόλια για την ψυχοσύνθεση και τον πολιτισμό των λαών. Και πρώτα των Ελλήνων. Χωρίς να χαϊδεύει τα αυτιά του νεοέλληνα και χωρίς να βάζει καλούπια. Πρέπει να επισημαίνουμε τα ελαττώματά μας, εάν θέλουμε να τα ξεπεράσουμε.

Στο παρόν άρθρο, Έλληνες, Γερμανοί και Άγγλοι:

Κουνέλι από βουβάλι (Έλληνες, Γερμανοί και Άγγλοι)

Ηλίας Μπαζίνας
«Φίλαθλος», 9-12-1999

Ο Έλληνας υπολογίζει πολλές ευρωπαϊκές δυνάμεις, ΦΟΒΑΤΑΙ, όμως, ΜΟΝΟ δύο: Την Γερμανία και την Αγγλία. Με αυτή την σειρά. [...] Τους Γερμανούς η ιστορική του μνήμη τους έχει εγγράψει ως ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ ΕΧΘΡΟ. Τους Άγγλους ως ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου